7 Temmuz 2011 Perşembe

Welvele

Anakin Skywalker, neo ve isa üzerine bir laklak

Anakin skywalker’in babasının belli olmaması -hatta yanlış hatırlamıyorsam- annesinin nasıl gebe kaldığı bile mechul olması İsa'ya bir atıf mıdır bilemem.
Ama daha görülür görülmez Qui-Gon Jinn tarafından seçilmiş kişi olarak adlandırılması ve diğer büyük jedi'lerce de bunun böyle kabul edilmesi ilginç değil midir.. ona gücün dengeliyicisi denmiştir. zaten Anakin hangi tarafa geçse o taraf kazanıyordu.. En son episode 6 da oğlunun ölümünü engellemek için imparatoru öldürüp içindeki gücü uyandırdı..ve iyilik kazandı.

Episode 3’te kötü tarafa geçtikten sonra obi wan kenobi tarafından bacakları ve kesilmemiş diğer eli de kesilip bütün vucudu yandı. Adeta öldü. Ama sonra imparator tarafından yeniden diriltildi.. isa gibi 1. diriliş.. asıl önemlisi de en sahnede gücün tarafına geçip ne ölüm ile hayat arasında bir yerde kendini gösteriyordu Yoda ve Kenobi ile aynı karede. 2.diriliş. isa da kıyameti beklemek üzere göğe yükseliyordu..

Matrix'te Neo da isaya bir atıftı sanki. o da seçilmiş kişi idi. morfeus, Neo'yu görür görmez insanlığı kurtaracak kişi anladı. Onunda annesi-babası hakkında hiç bilgi yok.. ilk filmde ölümden sonra hani kurşunlar göğsünü parçalayıp son kalp atışından sonra hayata yeniden dönüyordu.. 1. diriliş..O da isa gibi uçmaya başladı.. O da revelations da sonunda güç gibi bir şeyle kayboluyordu.. öldü ama ne öldüğünü ne yaşadığını anladık.. sanki 2. diriliş.



isanın öldürülmesi ve sonra tekrar dünyaya inmesi ve sonra kaybolup göğe çıkmasına benzer şeyler falan filan

asıl demek istediğim şeye gelince hristiyanlıkta hatta islamiyette isanın yeniden 3. defa ineceği o kıyamet gününe inancı düşünürsek matrix'in 4. üncüsünün çekilmesi ve star wars'ın 7 8 hatta 9. episode'larının çekilmesini beklemek benim en tabi hakkım..
filmleri çekenler isa'ya atıfta bulunduğunu varsayıyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder