7 Temmuz 2011 Perşembe

Prasa

Spielberg' i ağlatan Türk Science-Fiction : Contorium

Türkiye' nin kullanılmamış veya kullanıldırılmayan yeraltı zenginlikleri zaman zaman gündeme gelmekte, ama bir arkadaşımın sosyal medyada paylaştığı video kadar hiçbiri ilginç gelmedi. İddialar Contorium olarak adlandırılan ve batılı devletler tarafından bilinmesini engellemek amaçıyla periyodik cetvele alınmayan , Con olarak kısaltılan bir element üzerinden işleniyor. Elementin sadece İstanbul boğazının derinlerinde bulunması, iyi radyasyon olarak bilinmesi, nükleer santrale gerek kalmadan büyük miktarlarda enerji kaynağı salabilmesi ve toplam değerinin hatırladığım kadarıyla 250 trilyon dolar olduğundan bahsediliyor. Bir Rus olan Mendeleyev tarafından bulunan element farkedilmemesi için periyodik cetvelde 90 olan kütle numarası yerine Torium' un getirilmesi. ABD' nin de Türkler farketmesin diye tam bir küresel oyun oynadığından bahsediliyor. Microsoft yazılımlarında con kısaltmalı klasörler açılamadığının ve milli eğitim bakanlığı müfredatına Amerikalılar tarafından sokulan aynı atom numarasına sahip iki element olamayacağını kanıt olarak gösteriyor.
İddialar bununla da bitmemekte Marmaray ve 3. boğaz köprüleri ihalelerinin yabancılara verilmesi ve uluslararası anlaşmalar gereği olarak köprü gibi kazı çalışmalarında elde edilen toprağın firmalara ait olacağı, yabancı ülkelerinde böylelikle kolayca bu elemente ulaşılabileceği öne sürülmekte. Boğazda yabancılar tarafından alınana yalılar ve bunlara türklerin girememesi yapılan gizli kazılardan bahsediliyor.

Sanki bunlar tanıdık diyerek bir arama yaptığımda aslında Boğaziçi öğrencisi tarafından kurgulanan bir şaka olduğunu öğrendim ve çok güldüm ( tabi buda bir küresel oyun değilse güzel ülkem üzerinde oynanan :D )
Ne düşünüyorum biliyormusunuz? Spielberg bunlar üzerine ağlamış ve " Türkler, onları oyalamak için yıllarca yaptığımız bilim-kurgu senaryoları arasından gerçeği cımbızla çekebildi" demiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder